Espoli d'oliveres

L'espoli d'oliveres centenàries, a les ofertes de segona mà d'internet

La banalització del problema de l'espoli de les oliveres de la Taula del Sénia arriba ara a les pàgines de venda de segona mà com Wallapop

per Redacció , La Sénia , 28 d'agost de 2019 a les 11:06 |
El territori que engloba la Taula del Sénia és la zona amb la major concentració d'oliveres mil·lenàries del món. Actualment el cens d'Oliveres Mil·lenàries o monumentals del Territori del Sénia aconsegueix els 4.580 exemplars.
La taula del Sénia la conformen municipis catalans, valencians i de Terol unides per fer front a les problemàtiques comunes i la conservació del Patrimoni veí. 
 
Dins del territori valencià, a les comarques castellonenques dels Ports i el Baix Maestrat, al nord de la Comunitat Valenciana, és on existeix la major concentració d'oliveres mil·lenàries censades, sent en la segona on el nombre d'exemplars d'oliveres amb més de mil anys és més elevat, arribant alguns fins i tot als dos mil. Autèntics monuments vius, testimonis del pas de fenicis, grecs, romans i musulmans per aquestes terres. Gaudeixen de la catalogació de monumentals a partir dels 3,5 metres de perímetre de tronc, però hi ha alguns que depassen els deu.
És un fet conegut que d'un temps ençà l'espoli i el comerç d'oliveres mil·lenàries és un problema greu per a estes Terres.

El curiós del fet és que ja no simplement trobem oliveres mil·lenàries per internet per comprar amb les seues corresponents finques sinó que ara pàgines de segona mà com Wallapop les ven a preu més que assequible.